Transport management systeem TALIS


Pleging en PV maakt sinds een jaar gebruik van het transport management systeem TALIS. Vraag gerust aan onze planners hoe goed dat gaat! Met TALIS delen we alles in op vrachtwagenniveau. Het systeem werkt goed met andere systemen, wat ons weer welkome ruimte geeft om andere systemen te implementeren zoals Data2Track. Daarnaast zetten we binnenkort een speciale app in zodat we alle belangrijke informatie 1-op-1 met onze chauffeurs kunnen delen. Kortom, met TALIS gaat alles sneller en wordt alles makkelijker.


Ons transport management systeem TALIS is gekoppeld aan Data2Track. Deze koppeling zorgt ervoor dat we ritopdrachten direct en volledig naar onze chauffeurs kunnen sturen. Denk daarbij aan laad- en losgegevens, coördinaten, digitale CMR en bijvoorbeeld aanrijdroutes. Bovendien vult een chauffeur de start-, eind-, en pauzetijden in, waar de salariëring aan gekoppeld is.

Uit al die input berekent het systeem meteen het tarief. Een uiterst waardevolle aanvulling op ons transportmanagement dus. De volgende stap is de koppeling met een klantportaal, zodat je als klant je opdracht eenvoudig zelf kan invoeren. Ook dat is transportservice. 

Pleging en PV maken met TANS flinke stappen


Het feit dat het bedrijf Pleging Transportservice heet, zegt eigenlijk al genoeg. Zelf omschrijven ze het als ‘de overtreffende trap van transport’. Directeur/eigenaar Pieter Pleging en zijn team tonen graag hun onderscheidend vermogen op transportgebied. Dat doen ze sinds 2021 samen met PV Transport, dat toen werd overgenomen. Met die stap is de groei er bij het ambitieuze bedrijf nog niet uit. Om die verder gestalte te geven werden ook op het gebied van planning en administratie flinke stappen gemaakt.

Pieter Pleging is de trotse directeur/eigenaar van Pleging Transportservice in Eersel én PV Transportservice in het naburige Budel. Het eerste bedrijf is met name sterk in transport met toegevoegde waarde, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van bijzondere afmetingen of als er een kraan nodig is. Met een eigen wagenpark van 35 trekkende eenheden en daarbij zo’n 70 opleggers kan Pleging  breed uit de voeten. Ook PV Transport is veelzijdig actief en vormt zo een mooie aanvulling op wat Pleging al in huis had. “Wij willen graag blijven groeien, maar dan wel met sterke synergie”, vertelt Pleging. “Het is hartstikke druk in de transportwereld. Wij groeien eigenlijk harder dan het personeel mee kan groeien. En materiaal is ook al een uitdaging, door de lange levertijden. Daardoor heb je wel eens het gevoel dat je gas geeft en tegelijk op de rem trapt.”

Op zoek gegaan


Dat leidt tot een flinke druk op de planning. Bedrijfsleider Yvo Vonk: “Pleging had al wel een plansysteem. PV deed alles nog in Excel. Dat vertraagde veel en was bovendien ontzettend arbeidsintensief. Met het pakket dat wij hadden konden we bovendien niet meer uitbreiden en upgraden. Daarom zijn we in het voorjaar van 2021 op zoek gegaan naar een pakket, waar we met 2 bedrijven in konden gaan werken. Dat nieuwe pakket moest echt aanpasbaar zijn aan onze tak van sport en bovendien de gelegenheid bieden om bij elkaar in de planning te kijken.” Dat pakket werd na presentaties van een viertal partijen gevonden… bij TANS. Vonk:  “Daarover hadden we van andere transportbedrijven goede referenties gehoord. Zij hebben hier toen een demo verzorgd en het klikte meteen goed.”

Tweede ronde

 

Pleging beaamt dat: “TANS sloot gewoon het best bij ons aan. De communicatie is helder. De Brabantse bedrijfscultuur sprak ons ook aan. Daarnaast zijn de lijnen lekker kort. We hebben een vaste consultant. In Eersel waren we in november live, in Budel iets later.” De ervaringen van de gebruikers zijn eensluidend: héél tevreden. Yvo Vonk: “We kunnen alles indelen op auto-niveau. TANS is bovendien heel goed in koppelingen maken met systemen. We hebben met het complete TMS live planningsysteem een hele mooie eerste stap gemaakt.” Na de bouwvak volgt een tweede ronde. “Dan komt er een klantenportaal en gaan we ook de app implementeren. Zo kunnen we dan ritten 1 op 1, met alle informatie, doorsturen naar onze chauffeurs. Het gaat allemaal sneller, gemakkelijker en scheelt gigantisch veel tijd. Dit hadden we eigenlijk best eerder willen ontdekken.”

Pieter Pleging straalt uit dat hij een heel tevreden klant is. “Dat ben ik ook. We hebben pas een grote klant van ons ook op TANS geattendeerd. Die gaat nu ook over. Onze planners zijn enthousiast, zowel bij Pleging als bij PV. Ook de chauffeurs worden wegwijs gemaakt, zodat het systeem voor iedereen toegankelijk is. Dat willen we ook: gebruiksvriendelijk maatwerk.”

Bron: Regio in bedrijf - 26 september 2022

Meer nieuws
Het Buitencentrum


Collega Paul heeft onlangs bij Houthandel van Dal in Esbeek een in het oog springend houten huisje geladen.

Bestemming; kindervakantieaccommodatie Het Buitencentrum in Overasselt.

Hout, kindervakantieaccommodatie én buiten. Dat kan maar een ding betekenen; een prachtige toevoeging aan een bijzondere plek.
 

Lees verder
Het Buitencentrum
Van Agridek naar Nieuil-L’Espoir


Collega Jeroen is samen met een monteur van Agridek naar Nieuil-L’Espoir gereden.

Voor de niet-kaartlezers; Nieuil-L’Espoir ligt in het hart van Frankrijk. Dat is 1,5 dag heen rijden en 1,5 dag terug, en in de tussentijd even het silosysteem in elkaar zetten. 

Lees verder
Van Agridek naar Nieuil-L’Espoir
Goed nieuws uit ooievaarland


Collega Paul Sprengers is papa geworden van een zoon; Flinn. Met moeder, zoon (en Paul) gaat het hartstikke goed.

Paul en Silke gefeliciteerd namens alle collega’s!

Goed nieuws uit ooievaarland
Mooie oprijlaan


Als chauffeur is geen dag hetzelfde. Soms zit je vooral op de snelweg en soms bevind je je opeens op een verrassend mooie oprijlaan op weg naar een houthandel in Bilthoven.

Hoe mooi is dat?

Hier is chauffeur Appie onderweg voor Roval Aluminium uit Helmond.
 

Lees verder
Mooie oprijlaan
Millimeterwerk


Onlangs hebben we voor hijs- en aandrijfspecialist Jan Reiling uit Maarheeze een 18 meter lange bovenloopkraan getransporteerd naar Van der Vleuten Bouwmaterialen in Best.

Speciaal vervoer breng je op een speciale manier in beeld, zeker als we - zoals in dit geval - de bovenloopkraan ook meteen installeren.

Klik door naar de video!
 

Lees verder
Millimeterwerk
Dit is ons team!


Pleging Transportservice en PV Transport zijn we samen. Zonder onze mensen zijn we nergens. Beter gezegd; dan komen we nergens.

We stellen onszelf graag aan je voor.

 

Lees verder
Dit is ons team!
Dakkapel van 4 meter breed


Bij Pleging transporteren we ook dakkapellen. En dat zijn geen kleine jongens.

Onze chauffeur Barry heeft onlangs een dakkapel van maar liefst 4,5 meter breed naar Eindhoven gereden en meteen op z’n plek gehesen. Mooi werk.

 

Lees verder
Dakkapel van 4 meter breed