Op naar Alpe d’Huzes!


Team Alpe d’HuZes is met 33 volgeladen vrachtwagens gearriveerd in Frankrijk. Onderdeel van de karavaan is een trailer die door Pleging Transportservice ter beschikking is gesteld. Een mooie logistieke uitdaging waar Pieter als teamleider Logistiek wel raad mee weet. De personele inzet, de hoeveelheid uren en de trailer zijn een kleine moeite. Het doel van en de gedachte achter Alpe d’HuZes is namelijk goud waard. De directe betrokkenheid van Pieter en van Pleging Transportservice is belangeloos en past 100% in de maatschappelijke verantwoordelijkheid waar Pleging Transportservice zich als onderneming graag hard voor maakt.

Alpe d’HuZes; bijdragen in de mooiste zin van het woord


Sinds 2016 maakt Pleging Transportservice deel uit van Team Logistiek van het goede doelen event Alpe d’HuZes. De sponsortocht vindt elk jaar plaats op de eerste donderdag van juni. Pieter Pleging is sinds 2020 teamleider van Team Logistiek en gaat dit jaar voor het eerst in die rol mee de berg op. Pieter: “Door corona heeft alles twee jaar stilgelegen. De jaren daarvoor reden mijn zoon Bram en ik elk jaar om en om mee. Zoals het ernaar uitziet gaan we dit jaar waarschijnlijk allebei mee.”

Een beter goed doel voor de specifieke kwaliteiten van Pleging Transportservice is er niet.
Logistieke topprestatie


Pieter Pleging ondersteunt de organisatie in het vervoeren en plaatsen van alle benodigde faciliteiten. En dat zijn er nogal wat. Pieter: “Gelukkig hoef ik niet alles in mijn eentje te regelen. Ik heb twee mensen van de organisatie die mij ondersteunen.”

Kortom, een logistieke topprestatie die de deelnemers in staat stelt ook een topprestatie te leveren. Daarvoor stuurt Pieter een team van 40 mensen aan; een divers gezelschap van beroepschauffeurs, ondernemers, managers en medewerkers in de logistiek.
 

Succesvolle week op de berg


Een week voordat het startschot op de Alpe d’Huez klinkt, vertrekt een konvooi van circa 30 vrachtwagens, waaronder ook een vrachtwagen plus en aantal opleggers van Pleging. Geladen met catering, tenten, podia, medische hulpmiddelen, watertanks, heftrucks, noem het maar op. Alles voor een succesvolle week op de berg. Na afloop brengt het team alle ter beschikking gestelde spullen en materialen weer netjes terug. De insteek is om alle spullen en wagens gesponsord te krijgen. Pieter: “Alles bij elkaar zijn we zo’n 10 tot 12 dagen van huis.”

Echt iets bijdragen


Pieter: “De keuze voor Alpe d’HuZes is eigenlijk vanzelfsprekend. Iedereen krijgt in directe kring of daarbuiten te maken met kanker. Zo heeft ons bedrijf een medewerker aan deze verschrikkelijke ziekte verloren. Bovendien kunnen we vanuit onze expertise echt iets bijdragen. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar voor ons is elke euro die we ophalen even waardevol. Dat is zeker geen handje ophouden, dit gaat écht ergens over. Wil je bijdragen aan Team Logistiek, neem dan even contact met mij op. Financieel bijdragen kan natuurlijk altijd via www.opgevenisgeenoptie.nl.”

Meer nieuws
Wekelijks naar Zwitserland


PV Transport - onderdeel van Pleging - rijdt wekelijks naar Zwitserland. De bestemming deze keer is Giswil in het kanton Obwalden. Een rit naar Zwitserland duurt circa 8 uur vanaf onze locatie in Budel. Chauffeur van dienst is Cinth.

In principe hebben we 3 chauffeurs die op Zwitserland rijden. Omdat Zwitserland grenscontroles heeft, is het handig als de chauffeur van dienst ervaring heeft met de ins en outs van de Zwitserse douane.
 

Lees verder
Wekelijks naar Zwitserland
Ford pick-up naar de RDW-testbaan


Onze chauffeur Paul heeft onlangs voor Bateck Voertuigtechniek uit Netersel een door Bateck aangepaste Ford pick-up naar de RDW-testbaan in Lelystad gebracht.

De pick-up - eigendom van een Zweedse klant van Bateck – is er uitvoerig getest op bepaalde verrichtingen zoals reminzichten, zichtveld en rolweerstand van de banden. Voldoet het voertuig aan alle vereisten dan mag het – nationaal én internationaal - de weg op. Leuke klus!

Ford pick-up naar de RDW-testbaan
Alaaf!


Chauffeur Barry van Pleging Transportservice heeft zaterdag jl. om precies 16.11 uur het carnaval in Helmond officieel omhoog getild. Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt.

De ‘Helmondse Kei’ van De Keiebijters Carnavalsvereniging wordt 4 dagen lang uitgebreid toegezongen!

Alaaf!
Nieuwe bedrijfskleding voor PV Transport


Een nieuw logo, nieuwe huisstijl en dan meteen ook maar nieuwe bedrijfskleding. Onze mensen staan er goed op de komende jaren.

Je ziet het. We staan niet alleen bekend om onze service en dienstverlening, we stralen het ook uit.

Nieuwe bedrijfskleding voor PV Transport
Dakkapellen transporteren en plaatsen?


Bij Pleging draaien we daar onze hand niet voor om, hooguit onze kraanwagen. Voor Windows Plus uit Almere heeft onze chauffeur Barry bij Polyworkx Dakkapel uit Eersel een complete dakkapel opgehaald en netjes in Almere geplaatst.

Geen probleem voor onze kraanwagen. Met een armlengte van maar liefst 26 meter tilt de kraan de dakkapel eenvoudig helemaal óver de aangrenzende woning naar zijn plek. Mooie klus, graag gedaan.

Lees verder
Dakkapellen transporteren en plaatsen?
Vervanging dak silo


De sneeuwval van begin 2021 heeft in Eersel het dak van een silo beschadigd. Het dak is gerepareerd en weer klaar voor gebruik. Het moet er alleen nog even opgelegd worden.

In opdracht van Bouwbedrijf KimTim uit Eersel hebben wij (of beter gezegd onze chauffeur Jeroen der Kinderen) het dak opgehaald en er weer netjes opgetakeld.

Vervanging dak silo
Beijer Ref


Bij Pleging Transportservice doen we zoveel mogelijk zelf. Ze hebben we onlangs voor Beijer Ref uit Oirschot (specialist in industriële koudetechniek) een unit opgehaald net over de grens met België (in Lommel om precies te zijn).

Deze hebben we netjes en veilig naar Apeldoorn gereden en daar met ons eigen materiaal gelost op de plaats van bestemming. Goed geregeld, zonder omkijken voor de klant.

 

Lees verder
Beijer Ref
Bovenloopkraan van 16 meter


In opdracht van Jan Reiling uit Maarheeze (specialist in hijs- en aandrijftechniek) heeft onze chauffeur Jeroen der Kinderen een bovenloopkraan van 16 meter lang en 3 meter breed naar Brüggen, Duitsland gereden. Dat is nog eens bijzonder (lang) vervoer!

We hebben de kraan terplekke gemonteerd, de oude gedemonteerd en terug naar Maarheeze gereden, waar we de oude kraan netjes voor de klant hebben gelost. Transportservice van de zaak.

Bovenloopkraan van 16 meter
Van den Berk Boomkwekerij


Als doorgewinterde vervoerders willen we altijd graag weten wát we vervoeren, zodat we er alles aan kunnen doen om het ook goed te vervoeren. Dat geldt zeker voor kwetsbare producten zoals bomen.
 

Lees verder
Van den Berk Boomkwekerij
Een bedrijf, twee logo’s


Zoals je wellicht weet heeft Pleging Transportservice PV Transport uit Budel overgenomen. Twee mooie Brabantse transportbedrijven die onder de vlag van Pleging Transportservice verder gaan. Met één nuance.

De naam PV Transport blijft gewoon bestaan. Wel is de huisstijl van PV Transport aangepast aan de stijl van Pleging. Om te beginnen met het logo.

De huisstijljas van Pleging zit PV Transport duidelijk als gegoten.

Een bedrijf, twee logo’s