Rijden voor Pleging Transportservice
biedt onze chauffeurs soms onverwachte cadeautjes


Lossen op mooie locaties zoals Vlieland bijvoorbeeld. Officieel is het eiland – behalve voor de inwoners - autovrij, maar ben je er om in opdracht van VDL Metaal een telecommast te lossen, dan maken ze graag een uitzondering. En dus vertrokken met de veerboot vanuit Harlingen met twee beladen vrachtwagens en een telescoopkraan voor het plaatsen van de mast.

Intussen hebben onze chauffeurs meegeholpen
met het plaatsen van de mast

Zo doe je dat als ‘tijdelijk team’, de handen uit de mouwen en elkaar helpen. En dat was nodig ook. De veerboot terug naar wal wacht namelijk op niemand. Niet op onze chauffeurs en niet op de monteurs van VDL Metaal. Maar de klus is op tijd geklaard en onze chauffeurs hebben weer een goed verhaal voor thuis.

Eenmaal aan land


Eenmaal aan land is er voorzichtig over het eiland gemanoeuvreerd tot bij de locatie van de mast. Vlieland is geen gigantisch groot eiland, behalve veel vakantiewoningen tref je er vooral veel kwetsbare natuur aan.

Als chauffeur moet je dus de nodige voorzichtigheid in acht nemen. Al snel bleek dat er op de locatie geen ruimte was om de trailers te keren. Gelukkig zijn we bij Pleging Transportservice heel goed in improviseren. De kraan heeft de trailers opgetild en weer netjes in de juiste richting gezet.